Deodorantlar, saç spreyleri, losyonlar, yağlayıcılar, makyaj malzemeleri, ojeler, güneş kremleri, şampuanlar, sabunlar ve diş macunları. Bunlar kişisel bakım ürünlerinden sadece bir gruptur ve bunların birçoğu insan sağlığına zarar verebilecek kimyasal maddeler içermektedir.
Bu kimyasal maddeler insan vücuduna farklı yollardan girebilir. Örneğin solunum yolu ile, cilt üzerinden emilerek ya da bir şekilde yutularak. Yasal düzenlemeler ve standartlar ile kişisel bakım ürünlerindeki kimyasal maddeler için bir takım sınırlamalar getirilmiştir.
Kişisel bakım ürünlerinin arada bir kullanılması durumunda, içeriğindeki zararlı kimyasal maddeler vücuda zarar verecek düzeyde olmayabilir. Ama sık kullanılması durumunda bu maddeler zamanla insan vücudunda birikebilir ve gerçekten zarar verecek boyuta ulaşabilir. Örneğin kanser riskini arttırabilir, hormonları bozabilir, bayanların hamile kalma ihtimalini azaltabilir ve başka sağlık sorunlarına yol açabilir.
Kişisel bakım ürünleri sektöründe amaç, insanların daha iyi görünmelerini ve kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamaktır. Kişisel bakım ürünlerinin temelinde güzellik ve hijyen ürünleri bulunmaktadır.
Kişisel bakım ürünleri üreten firmaların birçoğu ürünlerinde daha güvenli malzemeler kullanmakta ve üretim süreçlerinde çok ayrıntılı testler uygulamaktadır. Bu kapsamda yapılan başlıca testler şunlardır: analitik, mikrobiyolojik ve fiziksel testler, raf ömrü testleri, karşılaştırmalı ürün değerlendirmeleri, iyi üretim uygulaması düzenlemeleri (GMP), kozmetik ürün güvenliği raporu, toksikoloji testleri ve klinik araştırma hizmetleri.
Örneğin kişisel bakım ve kozmetik ürün stabilite testleri, ürünlerin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite standartlarını karşılamasını sağlamak için yapılmaktadır. Bu testler ile, ürünlerin işlevsellik ve estetik açıdan amaçlanan raf ömrü belirlenmekte ve tüketici kullanımı sırasında olumsuz yönde etkilenmemesi sağlanmaktadır.
Ayrıca depolama, taşıma ve kullanım için uygun koşullar altında ürünlerin kararlılığı ve fiziksel bütünlüğü, mikrobiyolojik aktivitesi ve ürün ile kullanılan ambalaj arasındaki uyumluluk belirlenmiş olmaktadır.
Yetkili kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen kişisel bakım ürünleri testlerinde yerli ve yabancı standartlar esas alınmaktadır.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.