Endüstriyel üretim sektörü, genel olarak imalat, madencilik, kamu hizmetleri ve bazı durumlarda inşaat faaliyetlerini içermektedir. Sanayi derken, hammaddelerin veya yarı işlenmiş maddelerin, kullanıma hazır duruma getirilmesi çalışmaları kastedilmektedir. Ülkelerin gelişmesinde sanayi çok önemli bir aşamadır. Bugün gelişmiş ülkelerin kalkınmalarında ve zenginleşmelerinde sanayileşme çabaları etkili olmuştur.
Sanayileşmenin gelişmeye başlaması, özellikle on sekizinci yüzyılın ikinci yarısında, Batı Avrupa ülkeleri ve ABD’de olmuştur. Bu süreçte önce makinalar üretimde el emeğinin yerini almaya başlamış ve üretim süreleri kısalırken üretim miktarları büyümüştür. Seri üretimin yaygınlaşması ile ürünlerin pazarlanması hız kazanmıştır.
Bugün sanayi, ülkelerin ekonomisini yönlendiren temel sektör durumundadır. Endüstrileşme ile birlikte doğal kaynakların değerlendirilmesi, çok sayıda çalışana iş olanağının sağlanması, üretim çalışmalarının iklimsel değişikliklerden etkilenmemesi ve ürünlerin uzun ömürlü olması sağlanmıştır.
Bir yerde sanayi tesislerinin kurulup endüstrinin gelişmesi belli koşulların sağlanmasına bağlıdır. Herşeyden önce sermaye gerekmektedir. Tesislerin inşası, makina ve ekipman alımı, hammadde alımı ve çalışanların ücretlerinin ödenmesi için sermayeye olmak zorundadır. Hammaddenin işlenmesi için enerji gerekmektedir. Sanayinin olması için hammadde kaynaklarına sahip olmak gerekmektedir. Ulaşım ve pazarlama imkanlarının gelişmiş olması gerekmektedir. Ayrıca üretimi gerçekleştirecek olan yetişmiş iş gücü ve teknik kadrolara sahip olmak da gerekmektedir.
Bugün ülkemizde önemli endüstriyel alanların başında, besin (gıda) sanayi, dokuma, tekstil ve deri sanayi, maden sanayi, makine sanayi, kimya sanayi, orman ürünleri sanayi ve çimento, cam ve seramik sanayi gelmektedir.
Bütün bunların yanında endüstriyel üretimde, yürürlükte olan yasal düzenlemelere ve yerli va yabancı standartlara uymak da son derece önemlidir. Bu uygunluğu sağlamak bakımından yapılacak ölçüm, test, analiz ve değerlendirme çalışmalarında yetkili kuruluşlara ve laboratuvarlara büyük sorumluluklar düşmektedir.
Kuruluşumuz, güçlü bir teknolojik altyapı ve eğitimli ve deneyimli uzman bir çalışan kadrosu ile müşterilerine birçok endüstriyel test hizmetleri vermektedir. Bu kapsamda verilen hizmetlerden birkaçı şunlardır:
Aks (dingil) testleri
Ayakkabı testleri
Bal testleri ve analizleri
Cam testleri
Cam ve ayna testleri
Cam yangına dayanım testleri
Çatı ve kompozit testleri
Darbe dayanım testleri
Deterjan testleri
Ekolojik testler
Gübre testleri
Hazır gıda testleri
İçecek testleri
Jant testleri
Kapı testleri
Kapı ve pencerelerde CE işareti ve testleri
Kapı yangına dayanım testleri
Kemer testleri
Kimyasal madde testleri
Kişisel bakım ürünleri testleri
Kişisel koruyucu ekipman testleri
Konserve testleri
Kumaş testleri
Maden testleri
Meyve ve sebze testleri
Otomotiv testleri
Palet ve konteyner testleri
Raf ömrü testleri
Ses yalıtımı ve geçirgenliği testleri
Sızdırmazlık testleri
Su testleri
Tarım testleri
Titreşim ve şok testleri
UV yaşlandırma testleri
Yapı sektörü testleri
Yapı ürünleri akustik testleri
Yiyecek testleri
Yük dayanım testleri
Öncelikle kuruluşun, standardın zorunlu gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığı ve bir sonraki aşamaya geçilip geçilmeyeceği belirlenlenir.
Gerekli prosedür ve denetimlerin geliştirilip geliştirilmediği kontrol edilir ve kurumunuzun değerlendirmeye hazırlığı gözden geçirilir.
İlk iki aşamada ortaya çıkan bulgular değerlendirilir ve yapılan her türlü düzeltici işlem gözden geçirildikten sonra belge hazırlama işlemine geçilir.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.