BELGE

Sertifika

Haberler

EUROLAB, TÜRKAK Türk Akreditasyon Kurumu’nu Ziyaret Etti

EUROLAB Laboratuvar A.Ş., geçtiğimiz günlerde TÜRKAK Türk Akreditasyon Kurumu’nu ziyaret etmiştir. Bu ziyaretin amacı, son teknolojiler ve yeni yöntemler konusunda karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak ve ihtiyaç olması durumunda EUROLAB kaynaklarının kullanılmasına imkan vermektir.

Son yıllarda, ürün ve hizmetlerin teknik düzenlemelere ve ilgili standartlara uygunluğunu tespit etme çalışmaları, önem kazanan bir konu haline gelmiştir. Bu çerçevede bir yandan uygulamada olan ticari engellerin ve kısıtlamaların ortadan kaldırılması gerekirken, bir yandan da tüketici güvenliği ve çevre koruma amaçlı tasarlanan standartların ve teknik düzenlemelerin, uluslararası ticareti olumsuz etkilememesi ve önlenmesi gerekmektedir.

Bunu sağlamak üzere yerli ve yabancı standart kuruluşları, benzer ürünler için farklı teknik düzenlemeler ve standartların hazırlanmasını önleyecek tedbirler ve politikalar geliştirmektedir.

Bunun yanı sıra, ürün ve hizmetlerin, tüketici beklentilerini karşıladığını ve ilgili standartlara uygun olduğunu tespit etmek için, gerçekleştirilen ölçüm, test, analiz, muayene ve belgelendirme çalışmalarının da ülkeler arasında farklılık göstermeden yürütülmesi gerekmektedir.

Bu yönde gerekli çalışmalar, özellikle akreditasyon kuruluşları nezdinde durmaksızın yapılmaktadır. Bu bakımdan EUROLAB, bu çalışmalara katkı sağlamak amacı ile her türlü desteği vermeye hazırdır. Bundan sonraki süreçte de EUROLAB, işbirliği ve destek noktasında TÜRKAK’a her türlü katkıyı sunacaktır.

Bilindiği gibi TÜRKAK, genel olarak uygunluk değerlendirmesi kavramı içinde yer alan, test, analiz ve kalibrasyon konularında rapor düzenleyen ve sertifika veren laboratuvarları, çeşitli teknik düzenlemeler ve standartlar bazında ürün belgelendirmesi yapan kuruluşları, gözetim hizmetleri veren kuruluşları ve kalite yönetim sistemi, çevre yönetim sistemi ve diğer yönetim sistemlerini belgelendiren kuruluşları akredite eden bir akreditasyon kuruluşudur ve ileride TÜRKAK’dan ve akredite olmayı da hedefleyen EUROLAB Laboratuvar A.Ş., bütün bu alanlarda işletmelere destek vermektedir.



Size Ulaşalım

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2018 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.