BELGE

Sertifika

Haberler

EUROLAB, Hizmet Kalitesi Standardizasyon Çalıştayı’na Katıldı

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından her yıl düzenlenmekte olan Hizmet Kalitesi Standardizasyon Çalıştayı çalışmalarına EUROLAB Laboratuvar A.Ş. de katılmıştır. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’ne 200’e yakın ülkeden 700’ün üzerinde akademik kuruluş ve özel sektör kuruluşu üye olmuştur ve uluslararası alanda, çalışmaları yakından takip edilmektedir.

Son düzenlenen Hizmet Kalitesi Standardizasyon Çalıştayı, Türk Telekom Ataköy Tesisleri’nde gerçekleştirilmiştir ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yönetiminde 3 gün sürmüştür. Bu çalıştayda yüzden fazla delege kalite standardizasyonu üzerine fikir alışverişinde bulunmuş ve sistemin olumlu ve olumsuz yönleri tartışılmıştır. Standardizasyon çalışmalarına genel bir bakış ile başlayan çalıştay boyunca, farklı servis sağlayıcıları tarafından, multimedya servislerde hizmet kalitesi ve deneyim kalitesi üzerinde dikkat edilmesi gereken kalite parametreleri tecrübeleri aktarılmıştır.

EUROLAB de bu çerçevede hizmet standartlarının iyileştirilmesine yönelik bilgi ve deneyimlerini paylaşmıştır. Birleşmiş Milletler’in bilgi ve iletişim teknolojileri alanında yetkin kurumu olan ITU Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, telekom sektöründe tavsiye kararları en fazla kabul gören kuruluş olarak bilinmektedir.

Çalıştayın birincil hedefi, multimedya servis faaliyetlerinden ekonomik fayda sağlamak üzere, ilgili tarafların katkı ve işbirliği ile belli kurallar oluşturmak ve bu kuralların uygulanabilir olmasını sağlamaktır. İşletmeler her zaman karışıklıktan kurtulma ve belli bir düzen tesis etme gayreti içinde olmuştur. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkan standartlar ve standardizasyon olgusu, hep var olacaktır. Standardizasyon çabaları, ekonomik kaynakları optimum değerlendirme çabalarının bir sonucudur ve toplumlar için olmazsa olmaz mutlak bir gerekliliktir. EUROLAB, bu nedenle standartlaşma çabalarına her nerede olursa olsun destek vermeye devam etmektedir. İşletmelerin standartlara uygun hizmet vermelerini sağlamak EUROLAB için sorumluluk bilincinin bir yansımasıdır.



Size Ulaşalım

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2018 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.