Kaldırma ve iletme araçları grubuna platformlar da girmektedir. Yükseltilmiş çalışma platformları genelde işletmenin itiyaçlarına uygun şekilde farklı boyut ve şekillerde üretilmektedir. Platform yüksekliği, derinliği, adım genişliği ve ayak genişliği gibi özellikler, işletmenin talepleri doğrultusunda belirlenmektedir.
Çalışma platformu, onaylı bir tasarıma sahip olmalı ve güvenli bir çalışma yükünü karşılamalıdır. Çalışma platformu esas olarak uygun koşullarda ve sadece yetkili çalışanlar tarafından kullanılmalıdır. Personel ve iş ekipmanı dışında hiçbir yük, platform ile taşınmamalıdır.
Platformlar yüksekte çalışma imkanı sağlayan araçlar oldukları için, güvenli başlık bağlantıları ve entegre koruma sistemlerine sahip olmalıdır. Genelde hızlı ve kolay kurulabilen platformların, kullanım sırasında uçtan uca korkulukları ve kaymaya karşı korumalı güvertesi olmak zorundadır.
Çalışma platformları, işletmeler için çok amaçlı merdivenlerden, daha uzun çalışma alanları oluşturmak için katlama platformlara kadar çok çeşitli ekipmanları kapsamaktadır. Platformlar hem iç hem de dış alanda kullanım çözümleri sunmakta ve çalışanlar için rahat, güvenli ve konforlu bir çalışma imkanı sağlamaktadır.
İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre, çalışanların sağlığı ve işletmelerin güvenliği bakımından platformların her yıl en az bir defa periyodik olarak kontrol ve muayene edilmesi gerekmektedir.
Yetkili kuruluşlar tarafından yapılan kontrol ve muayene çalışmalarında esas alınan standartlar şunlardır:
TS EN 280 Yükseltilebilen seyyar iş platformları - Tasarım hesapları - Denge kriterleri - Yapım - Güvenlik - Muayene ve deneyler
TS EN 1495+A2 Kaldırma platformları - Sütunlu çalışma platformları
TS EN 12385-3+A1 Çelik tel halatlar - Güvenlik - Bölüm 3: Kullanım ve bakım bilgileri
TS EN 818-6+A1 Kısa baklalı zincir - Kaldırma amaçları için - Güvenlik - Bölüm 6: Zincir sapanlar - İmalatçı tarafından temin edilecek kullanım ve bakım bilgileri için teknik şartname
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve iş ekipmanları için, ne tip bir survey veya muayene talep edildiği belirlenir.
İlgili muayeneler konusunda uzman ekip yönlendirilerek kuruluşun talep ettiği değerlendirmeler NDT veya görsel olarak gerçekleştirilir.
Muayenenin sonucunda edinilen veriler uzman denetmenler tarafından değerlendirilerek akredite muayene raporu işletmeye sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.