BELGE

Sertifika

Haberler

EUROLAB, ECO Label Akreditasyonunu Aldı

EUROLAB Laboratuvar A.Ş., Merkezi Viyana’da bulunan ÖSAS, Österreich Spezial Akkreditierungs Service isimli akreditasyon kuruluşu tarafından daha önce şu standartlar çerçevesinde akredite edilmişti:

  • ISO/IEC 17021-1: 2015 Uygunluk değerlendirmesi - Yönetim sistemlerinin denetim ve belgelendirmesini sağlayan kuruluşlar için şartlar

  • ISO/IEC 17020: 2012 Uygunluk değerlendirmesi - Çeşitli muayene hizmetlerini sağlayan kuruluşlar için şartlar

  • ISO/IEC 17025: 2017 Test ve kalibrasyon laboratuvarlarının yeterliliği için genel şartlar

Şimdi EUROLAB, aynı akreditasyon kuruluşundan ECOmark® Ekolojik ürün belgelendirme faaliyetleri için de akredite olmuştur. Bu akreditasyona dayanarak EUROLAB, kullanım ömrü boyunca yüksek çevre standartlarını karşılayan ürün ve hizmet üreten işletmeleri denetlemekte ve ilgili standartlar koşullarını ve yasal düzenleme esaslarını karşılayan işletmelere ECO Label belgesi düzenlemekte ve ürünlerinde ECO Label etiketi taşımalarına izin vermektedir.

ECO Label etiketi, çevresel kriterlere uyumu ifade eden bir mükemmellik etiketidir. Bu etiket, üretim faaliyetlerinde işletmelerin, ham madde alımından üretim, dağıtım ve tüketicilere sunulmasına kadar her aşamada çevre kriterlerini yerine getirdiklerini doğrulamaktadır. ECO Label belgesine sahip işletmeler, üretim süreçlerinde daha az atık ve karbon dioksit üretmekte ve döngüsel ekonomiyi desteklemektedir. ECO Label uygulaması işletmeleri, dayanıklı ve onarımı ve geri dönüşümü kolay ürünler geliştirmeye teşvik etmektedir.

ECO Label kriterleri çevresel etkiyi sağlamak ve çevresel eylemlerin etkinliğini sürdürmek bakımından, üçüncü taraf, bağımsız ve tarafsız denetimler gerektirmektedir. EUROLAB bu bakımdan aldığı akreditasyona dayanarak ürün ve hizmet üreten bütün işletmeleri bu bakış açısı ile değerlendirmektedir.

ECO Label uygulaması ile, üretici firmalar ve tüketiciler arasında bir güven oluşmakta ve tüketiciler satın aldıkları ürünlerin sağlık ve çevre koşulları bakımından zararsız olduğuna inanmaktadır. Sorumluluk sahibi firmalar, EUROLAB’ten aldıkları ECO Label belgesi ve bu etiketi kullanma izni sayesinde rekabet güçlerini attırmaktadır.



Size Ulaşalım

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2018 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.