Titreşim kaynaklı sağlık koşulları genelde yavaş ilerler. Başta genellikle bir ağrı olarak başlar. Titreşime maruz kalma durumu devam ettikçe, ağrı büyük rahatsızlıklara ve hastalıklara neden olabilir. Ağrı hissedilmesi, bu tür rahatsızlıklar yaşamamak için, fark edilen ve ele alınması gereken ilk sağlık problemidir.
Bazı iş makinaları ve ekipmanlar titreşime neden olmakta ve bunları kullanan çalışanlara zarar vermektedir. Titreşimler, tendonlarda, kaslarda, kemiklerde ve eklemlerde değişikliklere neden olabilir ve sinir sistemini etkileyebilir. Bütün bu etkilenmeler el-kol titreşimi sendromu olarak bilinmektedir.
Bu durumdan etkilenen çalışanların şikayetleri genellikle şu şekildedir: soğuğa maruz kaldığında bir veya birkaç parmağın beyazlaşması, bu sırada ağrı ve soğuk algınlığı duyulması, parmaklarda karıncalanma ve duyu kaybı, hafif dokunma kaybı, parmaklarda kavrama gücü kaybı ve parmak ve bilekte kemik kistleri oluşması. Zamanında el-kol titreşimi sendromu farkedilmez ve gerekli önlemler alınmazsa, kademeli olarak ilerlemeye başlar ve zaman içinde ciddiyeti artar. Semptomların klinik olarak belirgin hale gelmesi birkaç ay ila birkaç yıl arasında değişebilir.
Titreşimlerin bir başka şekli tüm vücut titreşimidir. Kullanılan makina ve ekipmanlar sadede el-kol bölgesinde değil bütün vücutta bir titreşime neden olabilir. Bu durum, maruziyet sırasında veya kısa bir süre sonra yorgunluk, mide bulantıları, baş ağrısı, denge kaybı ve titreme şeklinde kendini gösterir.
Tüm vücut titreşimine maruz kalma, bir dizi dolaşım, bağırsak, solunum, kas ve sırt rahatsızlıklarına yol açabilir. Vücut duruşu ve postural yorgunluk gibi etkiler görülebilir. Yapılan birçok araştırmada, tüm vücut titreşimine maruz kalan çalışanların performanslarının düştüğünü göstermektedir.
Başka mesleki risklerde olduğu gibi, titreşime karşı bireysel hassasiyet de kişiden kişiye değişmektedir. Yine de ilgili yasal düzenlemelerde titreşime maruziyet konusunda, el-kol titreşimi ve tüm vücut titreşimi için ayrı ayrı sınır değerler gösterilmiştir.
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.