İş, güvenlik ve diğer dış mekan ayakkabı ürünleri için anahtar performans parametre su direncidir. Ancak ayakkabının sadece suyu uzak tutması değil, aynı zamanda uzun süreli suya maruz kalma durumunda zararlı etkiler göstermemesi de önemlidir. Bu konuda en yaygın kullanılan suya dayanıklılık test yöntemlerinden biri SATRA TM 230 testidir.
Bu test yöntemi Avrupa güvenilir ayakkabı standardı olarak kabul edilmiş ve Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından da ISO 20344 standardı olarak yayınlanmıştır. Bu test, ayakkabının suya dayanıklılık özelliklerinin gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesini sağlar.
Ayakkabılar için uygulanan bir diğer test yöntemi gerçekçi testlerdir. Bu testlerde dış mekan, mesleki ve askeri uygulamalar dahil olmak üzere bir dizi performans testi uygulanır.
Ayakkabılar, şantiyelerde, çiftliklerde ve taş ocaklarında görülebilecek sert ancak gerçekçi çevresel koşullara maruz bırakılır ve ne kadar dayanıklı oldukları tespit edilir. SATRA TM 446 test yöntemi, su bazlı aşındırıcı maddelere karşı ayakkabının direncini belirlemek için uyguşanır.
Bir başka ayakkabı testi ise alüminyum oksit tozu yöntemidir. Bu toz, agresif aşındırıcı bir tozdur ve bir malzemenin aşınmaya karşı direncini değerlendirmek için kullanılır. Bu test yöntemi SATRA, İngiliz Standartları ve Avrupa Standartları test yöntemlerine de girmiştir.
Yetkili kuruluşlar tarafından yapılan ayakkabı testlerinde esas alınan birkaç standart şunlardır:
TS EN ISO 20344 Kişisel koruyucu donanım - Ayak giyecekleri için deney metotları
TS EN 12770 Ayakkabı - Dış taban için deney yöntemleri - Aşınma dayanımı
TS EN 12782 Ayakkabı - Dış taban için deney yöntemleri - Dikiş yırtılmasına dayanım
TS EN ISO 17707 Ayakkabı - Dış tabanlar için deney yöntemleri - Esnemeye direnç
KuruluTS EN ISO 5404 Deri - Fiziksel yöntemler - Köselenin suya direncinin tayini
TS EN ISO 13287 Kişisel koruyucu donanım - Ayakkabılar - Kayma direnci için deney metodu
Başvuru alınır, sözleşme ve ardından kuruluşun, hangi ürün, araç ve araçlar için, ne tip bir hizmet talep ettiği tam olarak belirlenir.
Gerekli laboratuvar ortamı hazırlanarak mevcut standartlar referansı ile kuruluşun talep ettiği ürün, araç ve araçlar uzmanlarca test edilir, ölçümler yapılır.
Titizlikle tamamlanan test, ölçüm ve analizler sonucunda ulaşılan veriler değerlendirilerek uzman mühendislerce akredite onaylı rapor sunulur.
Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.