BELGE

Sertifika

Haberler

EUROLAB, Dünya Helal Zirvesi’ne Katıldı

EUROLAB Laboratuvar A.Ş., 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Helal Zirvesi’ne katılmıştır. Her yıl tekrarlanan ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayesinde İstanbul’da düzenlenen bu organizasyon, İslam Ülkeleri Standartları Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslami Ticareti Geliştirme Merkezi ve ülkemizin işbirliği ile gerçekleşmektedir. Seksenden fazla ülkeden üst düzey yetkilileri, bilim adamları, iş adamları ve iş heyetleri zirveye katılmıştır.

Dünya Helal Zirvesi, Helal konusunda dünya genelinde güvenilir bir platformdur. İslam dünyasından uzmanların ve yetkililerin bir araya geldiği zirvede, Helal ticaretin gelişmesine ve dünya genelinde kabul görecek Helal belgelendirme standartları oluşumuna katkı sağlanmaktadır. Aynı zamanda sektördeki yeni pazarlar, eğilimler ve teknolojiler yanı sıra sektörün yaşadığı problemler ve güçlükler de zrivede tartışılmaktadır.

Dünyanın en büyük Helal organizasyonu olan Dünya Helal Zirvesi’ne, her yıl olduğu gibi EUROLAB’de katılmıştır ve görüş ve deneyimlerini katılımcılar ile paylaşmıştır.

Zirveye katılanlar arasında gıda, ilaç, tıp, finans, turizm, tekstil, muhafazakar moda ve kozmetik alanında çeşitli konular tartışılmış ve tüm dünyada Helal farkındalığın arttırılması yönünde çaba gösterilmiştir.

Bu son zirvenin ana teması Helal ve sağlıklı yaşam alanında farkındalık ve sürdürülebilirlik olmuştur. Dünyada Müslüman nüfusun 2 milyar olduğu ve yaklaşık 4 triyon Dolar civarında bir Helal pazarı bulunduğu düşünülürse, konunun ekonomik açıdan taşıdığı önem ortadadır. Kaldı ki Helal konusu sadece Müslüman dünyasında değil, tüm dünyada önemli bir konu haline gelmiştir. Böyle olunca Helal anlayışı, dünyada niş bir trend olmaktan öte, tüketici tercihlerini belirleyen temel bir kavram haline gelmiştir. EUROLAB bu gerçekle hareket etmekte ve işletmelerin ve tüketicilerin yanında olmaktadır.

Bu yıl 28 Kasım - 01 Aralık 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Helal Zirvesi’ne EUROLAB yine katılmaya hazırlanmaktadır.



Size Ulaşalım

Randevu almak, daha detaylı bilgi edinmek yada değerlendirme talep etmek için formumuzu doldurarak size ulaşmamızı isteyebilirsiniz.

Copyright © 2018 EUROLAB Laboratuvar A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.